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Question: 
Can the Geotechnical Engineering Report prepared by Grubbs, Hoskyn, Barton & Wyatt for Garver, 
LLC, dated December 3, 2022 be provided? To our knowledge, the report is referenced within spec. 
section 1.1.B of 311001 - Project Soils Reports and Logs, but not physically listed within the 
documents. 
 

Answer: 
The referenced geotechnical report is now available on the Department’s website under Additional 
Project Information. 
 
Question: 
While working on the storm drain items, I noticed the inlet box sizes are not identified.  Could you 
provide the sizes required for these.  There are 15 inlets that are in need of size identification. 
 

Answer: 
All of the Storm Inlet Box Sizes will be the same.  See Detail 4 on Sheet C-503 for the Box Size.  
Revised Response: See Detail 4 on Sheet C-503 for the Box configuration for all boxes except 
CI 1-8 and CI-9.  Provide a 48”X48” (Inside to Inside) Boxes at these two locations. 
 
Question: 
The spec calls out to have webcams, how many needs to be in place 
 

Answer: 
The construction webcam requirement will be removed via addendum. 
 
Question: 
Do we also need to submit photographs every month with narration? 
 

Answer: 
Per Section 013233 “Photographic Documentation,” paragraph 1.5.E, periodic construction 
photographs shall be taken weekly.  Narration of photographs is not required 
  



Question: 
Do we need to submit videos every month with narration? 
 

Answer: 
An addendum will be issued to change the requirement for weekly construction video recordings to 
monthly submittals, instead of weekly submittals.  Additionally, the narration requirement for the 
construction video recordings will be removed. 
 
Question: 
Is GAF an acceptable shingle manufacturer? 
 

Answer: 
GAF is an acceptable shingle manufacturer.  Compliance with all requirements of Specification 
Section 073113 – “Asphalt Shingles” is required. 

 
Question: 
In regards to the skylights, the specs say curb mounted but would you possibly want deck mounted 
instead of curb mounted? 
 

Answer: 
Curb mounted skylights are required. 

 
Question: 
Are roofing Contractors required to have a contractor's license with the State of Arkansas on 
commercial work?   
 

Answer: 
For commercial projects, the Prime Contractor must have a commercial license.  Subcontractors 
must have a subcontractor registration or be commercially licensed themselves. 

 
Question: 
I have not seen anything in the specs relating to Builder's Risk Insurance or OCPL Insurance.  Can 
you please confirm? 
 

Answer: 
Insurance requirements can be found in the Arkansas Department of Transportation Standard 
Specifications Section 103.05(b).  “The Contractor shall procure and maintain at its own sole cost 
and expense, until acceptance of the project by the Engineer, General Public Liability Insurance 
providing bodily injury, including death, personal injury, and property damage coverage with a limit 
of at least $1,000,000 per occurrence and a general aggregate limit of at least $2,000,000.”  The 
Standard Specifications can be accessed on the Department’s website at the link below: 
https://www.ardot.gov/divisions/construction/standard-specifications/ 



Question: 
Regarding the asphalt paving typical section, the plans show that the binder needs to be laid in 1.5" 
lifts.  That won't be possible without breaking rock.  Is this going to be required?    
 

Answer: 
The minimum lift thickness for ACHM Binder is 3”.  An addendum will be issued so that the placement 
of ACHM Binder can be accomplished in one lift. 
 
Question: 
The parking lot also shows that the surface needs to be laid in 1.5" lifts.  This is possible and won't 
break rock, but the asphalt can also be applied in a 3" lift without reducing quality.  Will this be 
required?   
 

Answer: 
We concur the ACHM Surface can be placed in 1 – 3” lift without jeopardizing density. 
 
Question: 
Is this project to be Tax exempt? 
 

Answer: 
No, Arkansas is not a sales tax exempt state. 
 
Question: 
We assume ARDOT will have an on-site inspector full time.  Please confirm. 
 

Answer: 
Yes, an inspector from RE 94 in Bentonville will be assigned to this project. 
 
Question: 
We have not found any requirements for certified payrolls or wage rates and assume they are not 
required.  Please confirm. 
 

Answer: 
Confirmed.  These do not apply to this project. 
 
Question: 
We have not found any DBE goals or requirements and assume they are not required.  Please 
confirm. 
 

Answer: 
Confirmed.  There is no DBE goal or requirement on this project. 
 
  



Question: 
Do Buy America provisions apply to this project? 
 

Answer: 
No. 
 
Question: 
Can you provide a location for the 2” RPZ for this line heading to the Maintenance Building shown 
on C-112? 
 

Answer: 
Final location will be provided to the awarded bidder. 
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No questions have been submitted at this time 


